2013 m. kovo 21 d., ketvirtadienis

Tess Gerritsen "Chirurgas"


Puslapių skaičius: 368.

Leidykla: Jotema, 2012 m.

Iš kur gavau? Iš bibliotekos.

Mano įvertinimas: 5/5

Važiuojant į knygų mugę, didžiausias mano tikslas buvo pamatyti T.Gerritsen. Nors perskaičiau dar tik vieną jos knygą (neskaitant šios) bet pamilau ją nuo pirmo "Kaulų sodo" puslapio. Su drauge nuėjome stotis į eilę anksčiau, manydamos, kad  busim vienos iš pirmųjų eilėje prie autografų dalijimo. Tačiau labai klydom, ten buvo milžinišką eilė, o dar niekas net nebuvo prasidėję. Atrodytų, kad jei taip jau norėjau pamatyti tai galėjau ir palaukti, bet autobusas nelaukia, turi prisistatyti laiku ir vietoje, o kitaip paliks Vilniuj. :) Kad ir kaip bebūtų džiaugiuosi, kad susipažinau su šios autorės kūryba. O dabar grįžkime prie "Chirurgo".

Ir ką čia žmogus gali komentuoti, kai knyga tiesiog nuostabi..! Siužetas, veikėjai, viskas man patiko. Įtampa skaitant lydėjo nuo pirmo iki paskutinio puslapio. Nuoširdžiai galiu pasakyti, kad dar niekad nebuvau skaičius tokio gero detektyvo. Tess moka rašyti, patikėkit manim. Tik aš nemoku ilgai girti knygų, o gal susižavėjimo nemoku nusakyti žodžiais..

Anotacija: Bostone laisvėje siautėja žudikas, kurio taikinys – vienišos moterys. Kai detektyvas Tomas Muras ir jo partnerė Džeinė Ricoli pradeda tyrimą, jie sužino pritrenkiantį faktą. Su šiomis žmogžudystėmis glaudžiai susijusi Katerina Kordel, graži medikė su paslaptinga praeitimi. Prieš dvejus metus ją išžagino ir kėsinosi nužudyti, tačiau ji nušovė savo užpuoliką. Dabar į Kateriną nusitaiko šis naujasis žudikas, kuris, atrodo, žino visą jos praeitį, jos darbą Piligrimų medicinos centre ir kur ji gyvena. Tas vyras, kurį ji manė nužudžiusi, regis, vėl jos tyko, ir šį kartą jis tiksliai žino, kur ją rasti...




3 komentarai: