2013 m. vasario 9 d., šeštadienis

Elif Shafak "Keturiasdešimt meilės taisyklių"


Puslapių skaičius: 400.

Leidykla: Tyto alba , 2012 m.

Iš kur gavau? Iš bibliotekos.

Mano įvertinimas: 5/5

Štai jums, artėjančios Valentino dienos proga, knyga apie meilę...




Meilė - tai gyvenimo vanduo. O mylintysis - ugnies siela!
Kai ugnis pamilsta vandenį, pasaulis ima suktis kitaip.

Siužetas. Ela negali tvirtai pasakyti, kad yra laiminga, ar tuo labiau, įsimylėjusi. Su savo vyru ji išgyveno daug metų ir meilė bei aistra tarp jų išblėso. Ela nemanė, jog tai yra blogai. Ji tikėjo, kad su laiku santuokoje atsiranda daug svarbesnių dalykų už meilę. Tai supratimas, atjauta, prisirišimas. Tik staiga visa ši idilė yra sugriaunama, kai devyniolikmete dukra pareiškia, kad nori tuoktis su vaikinu, su kuriuo draugauja dar tik aštuonis mėnesius. Ela tam prieštarauja, jos manymu jai dar per anksti yra įsipareigoti. Šalia viso to Ela įsidarbina literatūros agentūroje ir jos pirmasis darbas perskaityti rankraštį "Saldi šventvagystė". Knyga ją įtraukia, ji susipažįsta su knygos autoriumi ir pagaliau suvokia, kas yra meilė.


Knyga knygoje. Nepameluosiu sakydama, jog tai knyga knygoje, nes pasakojama ir Elos istorija ir įterpiami rankraščio, kurį skaito Ela, skyriai. Vėliau pozicijos lyg ir susikeičia. Patikinu, kad skaitydami nepasimesit, nes skyriaus pradžioje yra rašoma, kas dabar bus pasakotojas, kokie tai metai ir kokia tai vieta. Patogu. O svarbiausia tai, kad abi knygos labai įdomios. Gal net labiau "Saldi šventvagystė"

Asmeninė nuomonė. Iš pradžių buvau labai blogos nuomonės apie šią knygą. Maniau, kad tai tik dar vienas romaniūkštis, kuri skaityti pasidarys nuobodu. Tačiau aš klydau. Na, taip, pirmuosiuose puslapiuose mane erzino Elos elgesys. Ji puikiai suvokė, kad jos vyras turi meilužę, bet vis tiek nuolankiai su tuo taikstėsi. Vėliau aš pradėjau į tai nebekreipti dėmesio, o dar veliau supratau, kad negaliu sakyti, kad Ela yra kvaila, nes nežinau ką pati daryčiau tokioje situacijoje. Knygą kuo toliau, tuo labiau darėsi įdomesnė. Rekomenduoju visiem, bet, turbūt, labiau moterims, nes kaži ar vyrams patiks istoriją apie meilę. Nors ką gali žinoti. 

Mylėkit ir būkit mylimi! :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą