2013 m. kovo 3 d., sekmadienis

Patrick Süskind "Kvepalai: Vieno žudiko istorija"


Puslapių skaičius: 249.

Leidykla: Alma Littera , 1995 m.

Iš kur gavau? Iš bibliotekos.

Mano įvertinimas: 4/5

Šios knygos ekranizaciją mačiau jau prieš kokius 3 metus. Filmas tada man paliko teigiamą įspūdį. Tačiau knygos skaityti niekada neplanavau. Nenorėjau gaišti laiko prie to ką jau ir taip mačiau ir žinojau kaip baigsis. Beeeet atsitiko taip, kad ši knygą visgi pateko į mano rankas..

Siužetas. Ir nieko apie šią knygą negirdėjusiems iš pavadinimo turėtų būti aišku, kad knyga bus apie kvapus ir tarp jų įsimaišiusi žudiką - Žaną Batistą Grenujį. Grenujis gimė turguje, po žuvų prekyvietės stalu. Jo motina jį jau buvo pasmerkusi mirčiai. Tačiau jis savo riksmu apvertė viską aukštyn kojom. Jo motiną pakariama, o Grenujis atiduodamas žindyvei. Nuo pat vaikystes Grenujo šalinosi kiti vaikai, žmonėms jis kėlė nepaaiškinamą antipatiją.Tačiau jis to per daug nesureikšmino, juk jis turėjo visą kvapų karalystę, kam tie beverčiai žmonės? Taigi, Grenujis turėjo nuostabią uoslę, jis užuosdavo viską ir visada ir iš nesvarbu kokio atstumo. Bet to jam nepakako, jo tikslas buvo kvapus užkonservuoti, įamžinti juos mažame kvepalų buteliuke. Ir kaip tai padaryti, jei nuostabiausias kvapas sklinda nuo nekaltos mergaitės?

Asmeninė nuomonė. Galiu pasakyti tik tiek, kad geriau knygas skaityti prieš pažiūrint jų ekranizacijas. Nuobodu skaityti, kai jau žinai, kaip viskas baigsis. O pati knyga, tikrai įdomi, na, ne veltui XX amžiaus aukso fondas.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą