2013 m. gruodžio 31 d., antradienis

Viskas viename!

Artėja metų pabaiga, tad daugeliui aišku, kad knygų skaitytojai peržvelgia savo skaitymo metus, įvertina geriausias knygas ir truputį papeikia neįtikusias. :) Šiandien ir aš darysiu būtent tai. Tačiau tai dar ne viskas. Su 2013 metų pabaigą atėjo ir Knygų slėnio pirmasis gimtadienis! Taip jau išėjo, kad sukūriau blogą paskutinę metų dieną. Labai labai labai džiaugiuosi savo mažyliu tinklaraščiu. :)
Daug laimės suteikia ne tik skaitymas, bet ir dalinimasis savo mintimis su kitais. Esu labai laiminga, kai matau, jog Knygų slėnį aplanko vis daugiau žmonių, man tai pats geriausias įvertinimas. Atsiprašau, kad neperskaitau daugiau knygų, taip kaip tai padaro kiti skaitytojai. Galiu pasigirti tik kuklia 31 knyga, bet visgi tai šis tas. :)

Ačiū ačiū ačiū!

O dabar 2013 m. knygų apžvalga :)
  • Iš viso perskaičiau 31 knygą. Įveikiau 2013 metų knygų iššūkį ir goodreads.com reading challenge. 
  • Sudėjus gavosi 8720 puslapiai.  
  • Metų knyga: jos yra net dvi - O.Wilde "Doriano Grėjaus portretas" ir A.Roy "Mažmožių Dievas"
  • Knygos taip pat vertos dėmesio: E.Shafak "Keturiasdešimt meilės taisyklių"; T.Gerritsen "Kaulų sodas","Chirurgas", "Dvynės"; L.Kepler "Hipnotizuotojas"; L.Licalzi "Ko tu iš manęs tikiesi?"; L.S.Černiauskaitė "Benedikto slenksčiai"
  • Metų detektyvas: T.Gerritsen "Chirurgas"
  • Metų atradimas: Tess Gerritsen ir jos detektyviniai romanai.
  • Metų nusivylimai: E.Hemingway "Fiesta" ir G.Radvilavičiūtė "Šiąnakt miegosiu prie sienos". 
Labai tikiuosi, kad 2014 metais įveiksiu daugiau knygų, nors ant nosies ir abitūros egzaminai bei naujo gyvenimo kitur pradžia. Taip pat tikiuosi, jog įveiksiu knygų iššūkį ir kitais metais. Gausiu daug daug knygų dovanų, nuo artimųjų arba pati nusipirksiu. Ir dar...  kiek jau perskaičiau knygų per gyvenimą neradau TOS vienintelės. Tos gyvenimo knygos, kuria norėčiau skaityti vėl ir vėl, galėčiau visiems rekomenduoti ir ji visada būtų mano mintyse. Nežinau ar išvis yra įmanoma rasti tokią knygą. Gal čia tik mano fantazijų vaisius? Kaip manote jūs? :) Gal rasiu ją ateinančiais metais?
Ačiū visiems blogeriams, kurie palaiko ir skaito mano puslapį. Jūsų įrašai man teikia daug naudos. Ne tik tobulinu rašymo įgūdžius, bet ir randu knygų, kurias įtraukiu į savo norimų perskaityti sąrašą. :)
Užteks tų mano nerišlių sakinių. :D Pakelsiu šįvakar šampano taurę už nuostabius 2013 metus ir už dar geresnius ateinančius 2014! Gražių jums akimirkų su knyga rankose!

6 komentarai:

  1. Sveikinu sukūrus blog'ą ir pradėjus jį rašyti :) Taip pat sveikinu su įveiktais iššūkiais :) Linkiu sėkmės ir toliau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Vivija! :* Visada smagu skaityti tavo komentarus. :) :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dar vienas klausimėlis :) o kaip pridėti goodreads programą? Niekaip nepasidarau... ar gali padėti? Parašyk visą eigą. Profilį aš ten jau turiu tik į blog'ą perkelti niekaip nepavyksta...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žinok tą reikalą jau sutvarkiau, tik kaip po to pasirodys, kad jau kyla tie procentai? gal žinai? Pirmą kartą taip darau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš irgi privargau kol išmokau. :D Parašyk man į el.paštą, jei norėsi galėsim ir pabendraut apie knygas ar gyvenimą. :) mano: daiva.alonderyte@gmail.com
    O jei skubiai nori sužinot kaip ten reikia, tai nueini ant knygos, kurią perskaitei ir po apačią yra "Want to read" o visai šalia to mygtuko yra kitas su tokiom pastatytom knygutėm, spaudi ten išmeta tokia lentelę, tada spaudi ant "Read", nes jau perskaitei ir išmeta kitą lentelę, kur tu įvertini knygą, gali parašyt atsiliepimą, bet nebūtina, ir reikia nustatyt datą, kada perskaitei. Tai visas knygas, kurias pažymėsi, kad perskaitei šiais metais, savaime persikels į tą challenge ir kils tie procentai patys. :) jei kas neaišku - rašyk. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveika dar kartelį. Reikia nedidelės tavo pagalbos. Kaip padaryti tas reakcijas į pranešimą? Turiu omenyje patiko, nepatiko ir t.t? Būčiau dėkinga jei paaiškintumei :)

    AtsakytiPanaikinti