2016 m. gruodžio 27 d., antradienis

Caroline Bréhat "Aš mylėjau manipuliuotoją"


Šią knyga su didžiule pertrauka skaičiau net visus metus! Iš to išplaukia tai, kad knygos pradžia manęs tikrai neįtraukė ir neviliojo skaityti toliau, tačiau, tai labai plona knygutė, tad norėjosi pagaliau ją baigti.

Jei neklystų, knyga paremta tikrais, pačios autorės išgyvenimais. Joje pasakojama apie merginą, kuri sutinka svajonių vaikiną. Jis nuostabiai gražus, įdomus, traukiantis. Su juo ji jaučiasi ypatingai. Nekreipdama dėmesio į kelis keistus nutikimus, ji įsimyli, sutinka su juo tuoktis ir net pastoja. Bet visas blogumas prasideda po vestuvių, kai išaiškėja su kokiu pabaisa ir psichologiniu ligoniu ji susiejo savo gyvenimą.

Knyga man pasirodė silpnoka, lyg skaityčiau žurnalo straipsnį apie nelaimingą meilę. Taip ir šią istoriją butų galimą sutalpinti į porą žurnalo puslapių. Tiesiog visas knygos turinys yra vis blogėjantys santykiai, kol pagaliau pagrindinė veikėja suvokia, kad ilgiau taip tęstis nebegali. Žvelgiant iš kitos pusės, ši knyga labiau psichologinė, čia veiksmas toliau už dviejų žmonių santykių ribų neišeina, psichologiniai vyro sutrikimai siejami su sunkiais vaikystės išgyvenimais. Kadangi ir pats pavadinimas kalba apie manipuliuotoją, knygoje pavaizduotose santykiuose daug psichologinio smurto, manipuliavimo, kurį iš pradžių sunku pastebėti, o vėliau nelengva nutraukti. Knyga labiau ir skirta suvokti, kad tokie santykiai, kokie joje pavaizduoti, yra netinkami, kad moteris laiku sugebėtų atpažinti manipuliuotoją ir nutrauktų tokius santykius. Taigi, knyga pamokančio/psichologinio pobūdžio. Vis gi, aš nesu tokių knygų didelė gerbėja, pasigedau įtraukiančios istorijos, įdomaus siužeto ir rašymo stiliaus. Knygai skyriau 1/5, bet, manau, moterys susidūrusios su panašiais sunkumais gyvenime - ras save ir turės iš ko pasimokyti. Aprašoma skaudi tema, kuri turėtų sukrėsti ir iššaukti didelę diskusiją mano viduje, tačiau didesnio įspūdžio knyga mano skaitymo istorijoje nepalieka.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą