2017 m. sausio 9 d., pirmadienis

George Orwell "Gyvulių ūkis"


Bent kol kas, šiems metams turiu vieną tikslą, susijusį su skaitymu - perskaityti kuo daugiau klasikos kūrinių. Labai mėgstu klasiką, dažniausiai visomis knygomis lieku patenkinta ir jaučiu, kad dar yra labai daug puikių knygų, kurias privalau perskaityti. Na, o viena iš jų - "Gyvulių ūkis"

Knygoje pasakojama apie gyvulių ūkį, kuriame gyvenantys gyvūnai nusprendžia sukilti. Jie iš namų išvaro savo šeimininką ir patys pradeda vadovauti sau. Gyvuliai kalbasi, skaito knygas, mokosi abėcėlės ir rašyti, patys susitvarko su visais ūkio darbais. Vadovauti imasi kiaulės, kurios laikomos protingiausiomis tvarto gyventojomis, tačiau pradžioje nustatytos visiems vienodos taisyklės ir gyvulių lygybė, po kurio laiko - dingo. Pasirodo, "visi gyvuliai lygūs, bet kai kurie lygesni".

Skamba lyg iš fantastikos srities ar bent mažų mažiausiai pasakos, taip? Keistoka, bet skaitant Orwell'ą , tai atrodo net visiškai natūralu. Jau ir prieš tai skaičiau autoriaus "1984-ieji", knyga man patiko savo savitu stiliumi ir visomis užslėptomis mintimis. Lygiai taip pat "Gyvulių ūkis" man patiko savo užslėptomis mintimis, susijusiomis su sovietų sąjunga, to meto tvarka (knyga aktuali ir šiandienos visuomenėje). Viskas labai tikroviškai su ironija pavaizduota per naminius tvarto gyventojus. Mano skaityto leidimo knyga - vos 80 puslapių, bet jų pilnai pakako išvystyti visoms mintims, visai istorijai. Anksčiau minėjau, kad, jei perskaičius knygą viduje kyla diskusija, tada knygą vertinti galima puikiai, tad... 5/5. Ir labai rekomenduoju visiems, ypač klasikos, Orwell'o ir gerų knygų mėgėjams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą