2014 m. liepos 16 d., trečiadienis

Jurga Ivanauskaitė "Miegančių drugelių tvirtovė"


Nežinau, kodėl nusprendžiau savo skaitomas knygas įamžinti pati. Gal todėl, kad noriu gyvesnio blogo ir tuo pačiu galiu išsaugoti tikras, šiltas akimirkas, kurias patyriau skaitydama. Kadangi vasara, viskas aplink žydį, negaliu nepasinaudoti galimybe ir savo perskaitytų knygų neįamžinti apsupty gamtos. :)




Gerai tai ar blogai, bet tai pirmoji mano perskaityta knyga iš iššūkio..Turbūt gerai, nes būtų blogai, jei iš vis nebūčiau jo pradėjusi. Ir pirmoji knyga yra lietuvių autorės, Jurgos Ivanauskaitės. Su šia rašytoja pažindinames per skaitymą jau nebe pirmą kartą. Vienos knygos man patiko, kitos ne taip labai, dar kitas pasilikau vėlesniam laikui. Ši knyga irgi buvo klaustukas. Vis svarsčiau patiks ji čia man ar ne.. Bet...patiko! Nors ir ne iš pat pradžių, pirmieji puslapiai nubloškė į svetimos moters gyvenimą, jos keistą pasaulį, pasakojimus apie gyvenimą, ligas, šeimą, pasaulio įvykius. Stačia galva pasinėrus į pasakojimą, vis blaškiausi, nesusigyvenau su knyga, raukiausi vis bandydama prisijaukinti tekstą. Tačiau po truputį viskas stojosi į savo vėžes ir aš godžiai ryjau skyrių po skyriaus.
Knyga apie nebejauna moterį Moniką, kuri yra savotiška asmenybė, turinti savo pasaulį ir į viską aplinkui žvelgianti per savo užsimaukšlintus akinius, bet ne rožinius. :D priešingai, dažnai Monika mato tik tai kas bloga, ji net geidžia to ir kiekviena dieną žiūri žinias laukdama, kol bus pranešta, jog pagaliau artėja pasaulio pabaiga. Kartais veikėjos naivumas ir nenoras kovoti už save yra toks nervinantis, kad atrodo norėtųsi ją papurtyti ir pasakyti, kad jau užteks, atsimerk gi pagaliau! Vis dėl to, knyga man patiko, pati istorija susijusi su prostitucija, skyrybomis ir kitais dalykais man patiko, nes buvo įdomu, norėjosi skaityti toliau. Nežinau ar ką nors priviliojau imtis šios knygos, bet tikrai tikrai rekomenduoju tiems, kurie dar neskaitė šitos knygos. Bent pabandyti, manau, kad abejingų nepaliks!

4 komentarai:

  1. Labai šauni idėja knygas įamžinti pačiai !

    p.s. jau norisi nusižiūrėti kaip per kontrolinį :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kaip būtų smagu, jei ir kiti taip darytų! Man taaaaip patinka stebėti kaip kas sugalvojo įamžinti, koks fonas. :)) Simona, lauksiu tavo nuotraukųųų! :)

      Panaikinti